De grote theepot uit China – de symboliek van paarden werkt – 马的象征意义

Chinese theepot

Prijs

niet te koop-behoort tot privécollectie-zie de home pagina

Land

China

Jaartal / periode

2017

Neem contact op

Neem contact op

Ben je geïnteresseerd in een object of heb je een vraag? Stel gerust je vraag aan ons.

Je gegevens worden beveiligd verstuurd en opgeslagen.

kosmosia vrouw

100% vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.

Bijna altijd binnen 24 uur een reactie. Meestal dezelfde dag nog.

Je kan ook altijd bellen wanneer het jou uitkomt.

  • Foto's
Foto's

Omschrijving

Na een urenlange rit in de auto waren wij even gestopt. "10 minuten, even de benen strekken".

Wij waren in een dorp in China langs de doorgaande weg. Links en rechts winkeltjes en een paar kramen met fruit en groente. Alleen voor de lokale bevolking want hier was geen toerisme.

Vol enthousiasme keek ik rond naar de bedrijvigheid rond het pleintje. Een man die een oude TV over de stoffige weg rijdt (zie foto).

Oudere mensen die fruit verkopen vanuit een schaaltje of een stuk karton op de grond. (Let ook op de oude blauwe en grijze Mao-stijl jasjes die ze aan hebben). En daartussen ineens een jonge vrouw met een baby in een prachtige fluwelen draagzak op haar rug. Haar zoontje met Amerikaans ELMO shirt kijkt mij aan. Ik maak snel twee foto's.

Daarna lopen wij even binnen bij een winkel met huishoudelijke artikelen. Links op de plank (zie foto) zie ik een nieuwe grote keramieken theepot met paarden en Chinese tekens.

Paarden staan in de Chinese astrologie o.a. voor aantrekkingskracht.....Dat is gelukt, want 1 minuut later sta ik buiten met een plastic tasje met de theepot en zo'n twee euro armer.

Nu staat de Theepot bij mij in huis als herinnering aan de toffe collega's waarmee ik op reis was, de vriendelijkheid van de Chinese relaties en het fantastisch interessante land en bevolking.