Herdenking 60 jaar Oktober revolutie Rusland – 1917-1977 – Аврора – Pantserschip Aurora

Bord ddr oktober revolutie herdenking 1977

Prijs

niet te koop-behoort tot privécollectie-zie de home pagina

Roeping

Land

Oost Duitsland - DDR

Jaartal / periode

1977

Neem contact op

Neem contact op

Ben je geïnteresseerd in een object of heb je een vraag? Stel gerust je vraag aan ons.

Je gegevens worden beveiligd verstuurd en opgeslagen.

kosmosia vrouw

100% vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.

Bijna altijd binnen 24 uur een reactie. Meestal dezelfde dag nog.

Je kan ook altijd bellen wanneer het jou uitkomt.

  • Foto's
Foto's

Omschrijving

Groot schilderij uit militaire kazerne in voormalig Oost-Duitsland. Het is door een opkoper van militaria van het Oost Duitse en Russische leger gekocht in voormalig Oost Duitsland. Het is geschilderd op plaatmateriaal met een eenvoudige lijst.

Het viert de 60 jarige herdenking van de Russische revolutie van Oktober 1917 in 1977. In 1977 zaten het Oostblok en het Westen nog in de Koude Oorlog periode.

Het schip dat je ziet is het pantserschip Aurora ( Аврора ). De Aurora is het schip dat het startschot voor de Oktober revolutie afvuurde. Dit schip ligt nu als museumschip in St. Petersburg, Rusland. Naast de foto van het schilderij zie je een aantal propaganda briefkaarten die het belang van het Pansterschip Aurora in de revolutie proberen te onderstrepen.

Aaardig om te weten is dat de beroemde Oktober revolutie van 1917 eigenlijk een georganiseerde staatgreep was en geen spontane volksopstand of revolutie. In die zin had de revolutie al in februari 1917 plaatsgevonden toen een deel van de bevolking in de steden in opstand kwamen door gebrek aan eten door het wanbeleid van de Russische regering en eerste wereldoorlog met Duitsland.