Het verhaal achter de affiche – the WING ON 永安 in Shanghai – China

wing on shanghai

Prijs

niet te koop-behoort tot privécollectie-zie de home pagina

Roeping

Land

China - Shanghai - Nanking Road

Jaartal / periode

1930-1966

Neem contact op

Neem contact op

Ben je geïnteresseerd in een object of heb je een vraag? Stel gerust je vraag aan ons.

Je gegevens worden beveiligd verstuurd en opgeslagen.

kosmosia vrouw

100% vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.

Bijna altijd binnen 24 uur een reactie. Meestal dezelfde dag nog.

Je kan ook altijd bellen wanneer het jou uitkomt.

  • Foto's
Foto's

Omschrijving

Deze affiche had het. Chinese karakters, ouderdom en op posterformaat. Een affiche voor de opruiming bij the WING ON Co. LTD.

Ik liep er tegenaan bij KADEBOEKEN in Amersfoort. Een boeken, prenten en verhalenparadijs vol historische en aparte boeken.(www.kadeboeken.nl). Deze reclame affiche ging, samen met allerlei boeken, met mij mee naar huis.

Van Sydney naar Hong Kong:

Het mooie verhaal achter WING ON is dat twee broers met Chinese roots, James Gock Lock en Philip Gock Chin, in 1897 een fruit winkel begonnen in Sydney, Australië. Daarna importeerden ze ook allerlei etenswaren en het ging hen voor de wind. In 1907 verhuisden ze samen met andere hun broer William en het spaargeld naar Hong Kong en openden daar het 1e WING ON warenhuis.

Shanghai:

In 1913 openden ze, in samenwerking met hun neef George, een WING ON Department store op Nanking Road in Shanghai. De inspiratie voor het warenhuis had men opgedaan in de warenhuizen in Australië. In 1930 bouwde men direct naast het pand een van de eerste wolkenkrabbers. Deze zie je ook op het pakpapier staan. Er was zelfs een rolschaatsbaan zoals je op de foto kunt zien.

In 1956 werd de winkel deels genationaliseerd door de Communistische Chinese regering. In 1966 (start culturele revolutie) werd het helemaal genationaliseerd en verdween de naam WING ON van het pand.

Dit dateert het pakpapier dus van "ergens tussen 1930 en 1966".

Pas in 2005 kreeg het warenhuis de naam WING ON gedeeltelijk terug maar alleen in de Chinese karakters en niet in de Engelse vertaling. Het pand staat nu bekend als "Yongan Department store" en is onderdeel van "Yongan Department Store Co Ltd", a state-owned company.

Onderaan heb ik twee foto's geplaatst van Shanghai anno 2018.