Inspiratie : Krukjes in andere landen

Krukje in fabriek in China

Prijs

niet te koop-behoort tot privécollectie-zie de home pagina

Roeping

Land

China - Duitsland

Jaartal / periode

1990-heden

Neem contact op

Neem contact op

Ben je geïnteresseerd in een object of heb je een vraag? Stel gerust je vraag aan ons.

Je gegevens worden beveiligd verstuurd en opgeslagen.

kosmosia vrouw

100% vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.

Bijna altijd binnen 24 uur een reactie. Meestal dezelfde dag nog.

Je kan ook altijd bellen wanneer het jou uitkomt.

  • Foto's
Foto's

Omschrijving

Ik heb iets met stoelen en krukjes. Iedereen kent de oude ronde typisch Nederlandse "melk" krukjes , die daarna bij 10.000 gezinnen vervangen werden door de mooi ontworpen, ijzersterke krukjes, en tevens opstapjes, van Ikea.

Hier enkele voorbeelden van krukjes die ik tegenkwam tijdens mijn reizen ter inspiratie.

1. De kruk met de doosjes eraan stond in een fabriek in China. Handig bij het monteren. Op het hout zie je enkele zwarte karakters.

2. De kruk met touwtjes. Dit was op een markt in Beijing (China). Heel licht en neemt weinig ruimte in. De markthandelaar moet alles elke dag weer inladen en de volgende dag weer uitpakken dus een handig krukje.

3. Een stapel met gekleurde kleine krukjes in de entree van een winkeltje in Beijing. De frisse kleurtjes doen mij denken aan de Ikea, maar mogelijk is het gewoon traditioneel.

4. Een kruk-tafeltje. Mijn favoriet in ontwerp. Het was in Berlijn-Kreuzberg bij zo'n hip koffie winkeltje. Allemaal dezelfde. Het knappe was: je pakt er 1 als je ff wilde zitten. Een 2e als je een tafeltje zocht om de cappuccino op te zetten. En met een rijtje kon je een bank maken om met vrienden op te zitten met een tafel in dezelfde krukjes in het midden. Briljant ! Geen idee of het een bekend ontwerp was maar het kan zo in een museum. (en naar Ikea)

Enjoy !