Kacper Bozek – Poolse kunst – Academy of fine arts in Krakow – Poolse kunstenaar – Krakau (1974-heden)

Prijs

niet te koop-behoort tot privécollectie-zie de home pagina

Roeping

Land

Polen

Jaartal / periode

2021

Neem contact op

Neem contact op

Ben je geïnteresseerd in een object of heb je een vraag? Stel gerust je vraag aan ons.

Je gegevens worden beveiligd verstuurd en opgeslagen.

kosmosia vrouw

100% vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.

Bijna altijd binnen 24 uur een reactie. Meestal dezelfde dag nog.

Je kan ook altijd bellen wanneer het jou uitkomt.

  • Foto's
Foto's

Omschrijving

Enkele weken geleden liep ik zondagochtend het Antiekcentrum Amsterdam aan de Elandsgracht binnen. Heerlijk snuffelen tussen de duizenden objecten die allerlei handelaren hebben verzameld en te koop aanbieden. De jacht is minstens zo spannend als de vangst.

Na zo'n 15 meter zie ik ineens een compleet nieuwe shop. Dit keer geen antieke of vintage items, maar moderne kunst. Geen doorsnee veilige landschapjes of andere veilige "plaatjes" voor in de woonkamer maar afbeeldingen van donkere macabere figuren en machines, dwars door elkaar heen. Chaos, onmenselijk, maar het pakte me volledig in.

Ik was er compleet weg van. Er hingen zo'n 10 werken van de Poolse kunstenaar Kacper Bozek. Een compleet eigen stijl, niet te vergelijken. Schitterend en eng tegelijk. En dat maakt het goed. Google maar eens op zijn naam.

Het bleek dat "Two of Art", een art gallery met Poolse kunstenaars, de ruimte had gehuurd en wilde kijken hoe dit hier zou verkopen. Echt een aanwinst voor dit Antiekcentrum. Ook nadien ben ik nog twee keer gaan kijken naar Kacper Bozek en zie ook weer nieuwe werken van andere Poolse kunstenaars.

Er waren 4 werken die ik graag zou willen hebben, maar ja, het moet wel een hobby blijven. De allermooiste heb ik gekocht en de andere heb ik nog laten staan...Maar...

Het heet "Ministerstwo". (ministerie). beeldender kan je het niet weergeven.Hoewel ik niet van "het reclamemaken" ben, maak ik hiervoor een uitzondering : "Two of art" POLISH ART GALLERY, ( www.twoofart.com ), info@twoofart.com. of kijken bij Antiekcentrum Amsterdam, Elandsgracht 109 1016 TT Amsterdam. Veel succes Kacper Bozek !