Karl Marx – Werkt het systeem al voor u ? – Aanplakbiljet Utrecht – Affiche 2021

Marx affiche 2021

Prijs

niet te koop-behoort tot privécollectie-zie de home pagina

Roeping

Land

Nederland

Jaartal / periode

2021

Neem contact op

Neem contact op

Ben je geïnteresseerd in een object of heb je een vraag? Stel gerust je vraag aan ons.

Je gegevens worden beveiligd verstuurd en opgeslagen.

kosmosia vrouw

100% vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.

Bijna altijd binnen 24 uur een reactie. Meestal dezelfde dag nog.

Je kan ook altijd bellen wanneer het jou uitkomt.

  • Foto's
Foto's

Omschrijving

Werkt het systeem al voor u ? Of is het tijd voor verandering. Met een foto van Karl Marx.

Eigenlijk was ik verbaasd om Marx in het voorjaar van 2021 tegen te komen op een A-3 aanplakbiljet in Utrecht centrum (foto-1). Ik vroeg mij ook meteen af hoeveel passanten van de poster Marx zouden herkennen ?

Karl Heinrich Marx was geen Rus maar een Duitser. Hij leefde in de 19e eeuw en was grondlegger van o.a. de arbeidersbeweging en inspirator voor het communisme van de 20ste eeuw.

Het aanplakbiljet was na twee dagen al weer overgeplakt. Marx was weer ingehaald door de commercie om iets anders onder de aandacht te brengen.

Twee maanden later kwam ik Marx ineens weer tegen. Het was in de Drieharingstraat, een smalle verbindingsstraat tussen het Vredenburg en de Oude Gracht. Hier hangen normaal nooit posters (Foto-2 en 3).

Ik hoop dat hij nog even blijft hangen... Al was het maar door de interessante vraag die er boven staat. Je iets afvragen is altijd goed.

01/05/2021 : Update over de poster. Op 1 Mei 2021, dag van de arbeid, gekeken of hij er nog hing. En ja hoor. Marx heeft de dag van de arbeid gehaald zoals je op de onderste foto van de posters kunt zien.

10/06/21: Helaas, hij is verdwenen. Een lege grijze wand. Met de heropening van de horeca is de poster ook verdwenen. "Marx has left the building" zou je bijna zeggen.

Onderaan ook twee stickers met Marx die ik ook in Mei 2021 in Utrecht tegen kwam vlak bij het vroegere Tivoli. Mogelijk van dezelfde ontwerper. 🙂

In Augustus 2022 was ik in Londen. En ook daar was Karl Marx maar dan "on walking tour".... It's a small world. Eenmaal terug in NL gekeken op de website www.marxwalks.com. Volgende keer misschien toch deelnemen aan de wandeltocht "We walk you through the story of his life in London and explain his ideas and their influence on human destiny".