Kees Timmer – Tijger – Kunstenaar (1903-1978)

schilderij tijger door kees timmer

Prijs

niet te koop-behoort tot privécollectie-zie de home pagina

Roeping

Land

Nederland

Jaartal / periode

2003-1978

Neem contact op

Neem contact op

Ben je geïnteresseerd in een object of heb je een vraag? Stel gerust je vraag aan ons.

Je gegevens worden beveiligd verstuurd en opgeslagen.

kosmosia vrouw

100% vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.

Bijna altijd binnen 24 uur een reactie. Meestal dezelfde dag nog.

Je kan ook altijd bellen wanneer het jou uitkomt.

  • Foto's
Foto's

Omschrijving

Zo'n 15 jaar geleden gevonden in een bak vol kleine fotolijsten in een kringloop. De lijst was eenvoudig en de passe-partout vergeelt maar ik viel voor de vormgeving van de tijger. Voor enkele euro's ging hij mee naar huis.

Online gezocht maar doordat de naam niet goed te lezen was kon ik niet ontcijferen van wie hij was. Ik dacht van Hummer o.i.d. maar geen hits. Zo gingen jaren voorbij met zoeken maar niet vinden. Niettemin was het zo mooi gedaan, dit moest "goed" zijn.

Een dunne zwarte lijn als contour van de tijger, goudgeel op de borst en rug en de zwarte vlammen losjes eroverheen gezet. Dit doe je niet zomaar even.

Totdat ik ergens een artikel las over een Rotterdamse kunstenaar Kees Timmer die ooit veel wilde dieren schilderde en een foto zag. Die stijl...

FF Googlen en ja hoor, er stond dus Timmer onder mijn tijger, hetzelfde als onder zijn andere werken. Het stomme is dat als je eenmaal weet wat er staat, je denkt, hoe kan het dat ik dat niet eerder heb gezien.

Er bleek ook een boek te zijn uitgekomen in 2018 over zijn werk : Kees Timmer - Stichting Clio Rotterdam (www.stichtingclio.nl). Meteen gekocht ! Prachtig, vol wilde dieren die Kees Timmer prachtig wist te vangen in een krachtige positie.

Kees maakte vanaf de twintiger jaren betaalbare kunst van dieren en het circus. Daarnaast ook portretten en muurschilderingen. Het Museum Boijmans Van Beuningen (Rotterdam) hield in 1993 een expositie van zijn schilderijen. Kees Timmer heeft er een fan bij!

Kees Timmer ( Cornelis Timmer, 20 juni 2003-24 januari 1978 )

Afbeelding 18,5cm x 12,5cm (uitsnede passe-partout) - Lijst 37cm x 27cm.