Rasputin und die Frauen – Распутин – Vintage folder ter promotie van dit boek

raspoetin

Prijs

niet te koop-behoort tot privécollectie-zie de home pagina

Roeping

Land

Duitsland

Jaartal / periode

1900-1930

Neem contact op

Neem contact op

Ben je geïnteresseerd in een object of heb je een vraag? Stel gerust je vraag aan ons.

Je gegevens worden beveiligd verstuurd en opgeslagen.

kosmosia vrouw

100% vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.

Bijna altijd binnen 24 uur een reactie. Meestal dezelfde dag nog.

Je kan ook altijd bellen wanneer het jou uitkomt.

  • Foto's
Foto's

Omschrijving

Een eenvoudige oude folder om het boek DER HEILIGE TEUFEL, RASPUTIN UND DIE FRAUEN te promoten.

Een van de meest mysterieuze mannen uit de Russische geschiedenis. Grigori Jefimovitsj Raspoetin, in het Russisch Григорий Ефимович Распутин. Geboren in 1869 en gestorven in 1916.

Hij maakte in 1905 contact met de tsaar en zijn vrouw. Op 2 augustus 1905 was de spirituele raadgever van de tsaar overleden. Rasputin maakte hier gebruik van om diens plaats in te nemen.

In 1907 werd Raspoetin in het paleis uitgenodigd omdat de zoon van de tsaar, tsarevitsj Aleksei Nikolajevitsj t.g.v. hemofilie een bloeduitstorting had. Dat de jongen aan hemofilie leed was aan vrijwel niemand bekend. Raspoetin genas de jongen met zijn helende krachten Zo wist hij het vertrouwen te winnen van zijn moeder de tsarina.

Eind december 1916 werd hij door monarchisten, bevreesd voor zijn invloed op de tsarina, vermoord met pistoolschoten. Zijn lichaam is begraven maar kort daarna weer opgegraven en verbrand. Hierdoor heeft hij geen graf.

Salliant detail : naar verluid was Rasputin een liefhebber van vrouwen en had hij een groot libido. Zijn zeer grote geslachtsdeel is na de moord afgesneden en op sterk water gezet en staat nog steeds in een prostaatkliniek in St.Petersburg.