Rob Scholte – Golden Horizon – Kunstenaar R.Scholte

kunstwerk Rob Scholte

Prijs

niet te koop-behoort tot privécollectie-zie de home pagina

Roeping

Land

Nederland

Jaartal / periode

1990-2015

Neem contact op

Neem contact op

Ben je geïnteresseerd in een object of heb je een vraag? Stel gerust je vraag aan ons.

Je gegevens worden beveiligd verstuurd en opgeslagen.

kosmosia vrouw

100% vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.

Bijna altijd binnen 24 uur een reactie. Meestal dezelfde dag nog.

Je kan ook altijd bellen wanneer het jou uitkomt.

  • Foto's
Foto's

Omschrijving

Soms kom je iets tegen...

Een dame en haar dochter waren allerlei spullen aan het verkopen op de IJ-hallen vlooienmarkt in Amsterdam-Noord. Ik kocht iets bij hen en raakte in gesprek over wat ik zocht.

De dame zei ineens "ik heb ook nog iets van Rob Scholte, een geel schoonmaakdoekje met een print erop". "Gekregen toen wij geholpen hadden bij een expositie maar ik weet ook niet of het echte kunst is".

Uit een doos kwam het gevouwen felgele doekje met een zon en de weelderige naam Rob Scholte. Ik heb het gekocht voor 5 Euro en daarna ingelijst en hem altijd mooi gevonden. Kunst of niet ?

2020: inmiddels weet ik na wat uitzoekwerk meer. Het werk heet Golden Horizon en is echt van Rob Scholte. Toch leuk om te weten na al die jaren.

Achtergrond : Rob Scholte is een bekende Nederlandse kunstenaar. Naast zijn bekendheid vanwege zijn kunstwerken is hij ook bekend omdat er in 1984 een aanslag op hem en zijn vriendin Micky Hogendijk plaats vond. Er was een bom ontploft onder/in zijn BMW waarbij Rob Scholte zwaargewond raakte en beide benen verloor. Micky kreeg een miskraam.

De dader(s) van de aanslag zijn nooit gepakt. Er is ook een boek over de aanslag verschenen : Bom in de Laurierstraat door H.J.Korterink. In 1997 eindigde de relatie tussen Rob en Micky. Daarna is Rob o.a. naar Japan vertrokken om daarna in Tenerife te wonen en inmiddels weer wonend in Nederland met vrouw en twee kinderen. Van 2013-2017 had Rob Scholte een eigen museum in Den Helder.