Russische Koude oorlog affiche 1952 – Griekenland lid van NATO

russische propaganda affiche

Prijs

niet te koop-behoort tot privécollectie-zie de home pagina

Categorie

Roeping

Land

Rusland - Griekenland - USA - Israel

Jaartal / periode

1952

Neem contact op

Neem contact op

Ben je geïnteresseerd in een object of heb je een vraag? Stel gerust je vraag aan ons.

Je gegevens worden beveiligd verstuurd en opgeslagen.

kosmosia vrouw

100% vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.

Bijna altijd binnen 24 uur een reactie. Meestal dezelfde dag nog.

Je kan ook altijd bellen wanneer het jou uitkomt.

  • Foto's
Foto's

Omschrijving

Een mooie propagandaposter of affiche van de Russen uit 1952.

In 1952 wordt Griekenland namelijk lid van de Nato (later de Navo).

Zoals je op de affiche ziet is men in Rusland (lees Stalin) niet gelukkig met deze ontwikkeling. Hiermee wordt Rusland (CCCP) steeds meer in de hoek gedreven vinden de Russen. Subtiele details zijn bijvoorbeeld ook dat alle vliegbasis richting Rusland wijzen.

Het is aardig om te weten dat Stalin niet zozeer bevreesd was voor de US als atoom-macht ( want daar wist hij alles al van via zijn spionnen ) maar veel meer voor de Amerikaanse Marshall hulp dollars aan Europese landen.

Je ziet een oudere militair, waarschijnlijk president Harry.S. Truman, Amerikaanse vlaggetjes plaatsen in Griekenland. Hij heeft bundels $-Dollars in zijn zak en op het pistool in zijn achterzak staat ook het $-Dollar teken. Waarom hij pleisters op zijn hoofd heeft ? Mogelijk is dit een verwijzing naar de oorlog in Korea in 1950 ?

In de achterzak van de US zit een mannetje met een Amerikaanse stropdas die Vrede propageert. De microfoon wordt "gevoed" door Amerikaanse dollars. Hij draagt een palmblad. Een palmblad staat symbool voor succes, overvloed en wereldvrede. In het palmblad zit echter ook een zwarte Atoombom verborgen.

Het "mannetje" is Baron Hastings Ismay. General Hastings Lionel "Pug" Ismay was een officier in het Brits-Indiaas leger, diplomaat en de eerste secretaris generaal van de NATO van 1952 tot 1957. (zie foto)

Een historische poster in lijst (92cm x 62cm) met veel verborgen verhalen!