Verrekijker van de grote vaart bij de Holland Afrika lijn

Verrekijker van de grote vaart bij de Holland-Afrika lijn

Prijs

niet te koop-behoort tot privécollectie-zie de home pagina

Roeping

Land

Nederland - Afrika

Jaartal / periode

1945-1990

Neem contact op

Neem contact op

Ben je geïnteresseerd in een object of heb je een vraag? Stel gerust je vraag aan ons.

Je gegevens worden beveiligd verstuurd en opgeslagen.

kosmosia vrouw

100% vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.

Bijna altijd binnen 24 uur een reactie. Meestal dezelfde dag nog.

Je kan ook altijd bellen wanneer het jou uitkomt.

  • Foto's
Foto's

Omschrijving

Verrekijker - Emil Busch - Rathenow - Marlux 7x50 stym. Busch.

Rond 1950 kocht mijn vader J.J. Woltjes deze verrekijker tweedehands in Hamburg. Hij was zeeman geworden, iets wat hij altijd al wilde. Je ziet hem hier geknield op het dek van een schip van de Holland Afrika Lijn. Het is waarschijnlijk de haven op de Canarische Eilanden. OP de andere foto staat hij met een verrekijker, waarschijnlijk is het deze kijker. De portretfoto is in de 50-er jaren genomen aan boord van de MS Klipfontein toen hij leerling stuurman was.

Hij was altijd zuinig op de Duitse kijker. Deze verrekijker is ruim veertig jaar mee op reis geweest en heeft vele reizen en ook stormen meegemaakt. Eerst bij de Holland – Afrika lijn en daarna bij North Sea Ferries.

De kijker is gemaakt door Emil Busch in Rathenow (Duitsland) en is gemerkt met “ Marlux 7x50 stym. Busch “ en” Rathenow …0005 “. Het gehele serienummer is helaas niet meer leesbaar. Omdat de kijker tweedehands is gekocht is hij waarschijnlijk gefabriceerd in de jaren veertig.

Ooit kreeg hij een nieuwe verrekijker. Maar mijn vader bleef deze gebruiken en de andere belande ongebruikt in de kast.De nieuwe kon niet tippen aan deze oude.