Zendeling in Afrika – Missiebusje voor ondersteuning van zendelingen in Afrika – Collectebusje

collectebus paters montfortanen

Prijs

Roeping

Land

Afrika en Azie

Jaartal / periode

1900-1999

Neem contact op

Neem contact op

Ben je geïnteresseerd in een object of heb je een vraag? Stel gerust je vraag aan ons.

Je gegevens worden beveiligd verstuurd en opgeslagen.

kosmosia vrouw

100% vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.

Bijna altijd binnen 24 uur een reactie. Meestal dezelfde dag nog.

Je kan ook altijd bellen wanneer het jou uitkomt.

  • Foto’s
Foto’s

Omschrijving

Missiebusje – Collectebusje : Het is indrukwekkend te zien dat menig missionaris veilig Nederland verliet en vertrok naar een ver land om daar zijn geloof te verkondigen. Het was zeker niet ongevaarlijk en menig missionaris kwam niet levend terug.

Om dit zendelingen werk te financieren waren er collectebusjes. ook wel missiebusjes genoemd, waarmee men langs de deur ging of ergens een vaste plaats hadden. Bij Kosmosia.nl een overzicht van enkele missiebusjes met hun historische verhaal erbij. Er is een aparte pagina met een verzameling collectebusjes voor Indonesië.

MISSIEBUSJE – AFRIKAANSE MISSIEN VAN DE PATERS VAN CADIER EN KEER.

De Paters van Cadier en Keer bestaan nog steeds. ( zie www.dekeerderberg.nl ). Historie : Op de vlucht voor Franse vervolging kwamen de paters van Lyon aan het einde van de 19e eeuw naar Limburg. De paters vestigden zich in Cadier en Keer. Het Missiehuis is opgedragen aan Onze Lieve Vrouw van Lourdes. In de tuin van het Missiehuis staat een replica van de Lourdesgrot. Vandaag de dag is het Missiehuis in Cadier en Keer nog steeds het verblijf voor de paters. Deze paters zijn (oud)-missionarissen, die lange tijd in Afrika hebben gewerkt en gewoond. In totaal verblijven hier nog ongeveer 40 bewoners.

MISSIEBUSJE – PATERS MONTFORTANEN, doe voor broer en zusje een cent in het busje. De Montfortanen bestaan nog steeds. (www.montfortanen.nl )

Historie : Lange tijd woont en werkt een klein gezelschap Montfortanen bij Saint-Laurent in Frankrijk. De antireligieuze maatregelen van de Derde Franse Republiek in 1880 bezegelen het lot van deze congregatie. Noodgedwongen verspreidt de men zich buiten Frankrijk naar Nederland (1881). Maar ook Haiti in 1871 en Canada in 1883. Vandaar vestigt men zich ook in Afrika.

MISSIEBUSJE – AFRIKA VOOR CHRISTUS, WITTE PATERS VAN AFRIKA, BOXTEL, ROTTERDAM.

De Witte Paters (Sociëteit van Missionarissen van Afrika) is een Gemeenschap van apostolisch leven binnen de Rooms Katholieke Kerk. De Sociëteit werd in 1868 door de aartsbisschop van Algiers kardinaal Lavigerie in Algerije gesticht. De naam Witte Paters komt van de witte, Arabische klederdracht die samen met een rozenkrans gedragen wordt door de missionarissen. De witte Paters zijn ten tijde van de Franse revolutie vanuit Frankrijk gevlucht en neergestreken bij Boxtel.

MISSIESPELD VOOR MISSIE MOZAMBIQUE VAN DE PATER V.D. BOSCH.

MISSIEBRIEFKAART POUR NOS BIENFAITEURS DE BELGIQUE!/ VOOR ONZE WELDOENERS IN BELGIE.

Voorop drie Afrikaanse kindertjes die opkijken naar een Mariabeeld op een sokkel. Het middelste kindje is aan het bidden. De rechtse heeft een ketting met een Christelijk kruis in zijn handen. Achterop de kaart staat : Vendu au profit des Missions/Verkocht ten voordeele der missiën.

MISSIEKAART ONZE KLEINE KRISTENNEN.

Onze kleine kristennen. Zie toch hoe zij elkander liefhebben. Nes petites Chretiennes, Voyez donc comme alles s’aiment. Achterop : Carte Postale – Postkaart. Verkocht ten voordeele der Missiën. Vendu au profit des Missions.

MISSIEKAART UIT OEGANDA.

Missiekaart van een missionaris die een Nijlpaard heeft doodgeschoten tijdens de jacht. Bovenop het dode nijlpaard een klein lokaal jongetje. Een beeld wat in de huidige tijd een heel ander gevoel oproept dan in 1937. Eronder staat : Met de vaders van Oeganda, de jacht van de missionaris.