Hangzhou & Taizhou ( China) in 2016
Een toevallige vondst onderweg...

Door Jan Jaap Woltjes / 1 minuut leestijd

30 oktober 2016 was de dag van deze rooftocht

In oktober 2016 op zakenreis in China. O.a. in Hangzhou. Een stad met meer dan 12 miljoen inwoners op bijna 200km van Shanghai.

’s ochtends vertrokken wij met de minivan naar een gebied buiten Hangzhou. Na een urenlange rit in de auto waren wij even gestopt. “10 minuten, even de benen strekken”.

Wij waren in een dorp langs de doorgaande weg. Links en rechts huishoud-winkeltjes  en een paar kramen met fruit en groente. Alleen voor de lokale bevolking, want hier is geen toerisme.

Vol enthousiasme keek ik rond naar de bedrijvigheid rond het pleintje. Voor mij is het altijd genieten. Een voorrecht dat je dit mag zien en meemaken.

Ik zie een man die een oude TV over de stoffige weg rijdt.

 

Oudere mensen die fruit verkopen vanuit een schaaltje of een stuk karton op de grond. (Let ook op de oude blauwe en grijze Mao-stijl jasjes die ze aan hebben). En daartussen ineens een jonge vrouw met een baby in een prachtige fluwelen draagzak op haar rug. Haar zoontje met Amerikaans ELMO shirt kijkt mij aan. Ik maak snel twee foto’s.

                                                            

Daarna lopen wij even binnen bij een winkel met huishoudelijke artikelen. Links op de plank (zie foto) zie ik een nieuwe grote keramieken theepot met paarden en Chinese tekens.

Paarden staan in de Chinese astrologie o.a. voor aantrekkingskracht…..Dat is gelukt, want 1 minuut later sta ik buiten met een plastic tasje met de theepot en zo’n twee euro armer.

Nu staat de Theepot bij mij in huis als herinnering aan de toffe collega’s waarmee ik op reis was, de vriendelijkheid van de Chinese relaties en het fantastisch interessante land en bevolking.